Blodsockertest
![](https://cdn1.cdnme.se/4184790/6-3/dsc_6730_5253c18e9606ee15573ce5ab.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4184790/6-3/dsc_6732_5253c1ece087c33a0dc9d28c.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4184790/6-3/dsc_6733_5253c224e087c31f5bf25718.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4184790/6-3/2013-10-09-0931_525506409606ee5273f024a0.jpg)
Det är PRECIS det här som jag försöker förklara för min pappa, som har diabetes typ 2.
Han är så envis när jag försöker förklara att han ska strunta i så mycket kolhydrater som möjligt. "Ja men dietisten säger att jag kan äta det här." och "Dietisten säger att jag kan äta lite av vad-det-nu-kan-vara."
Jag är så jäkla trött på den där dietisten fastän jag aldrig har träffat henne, för hon är som de flesta dietister, inte alls insatt i hur diabetiker ska äta och förstår inte att det är LCHF som är det bästa och ingenting annat!
Åh vad jag önskar att jag kunde få styra över vad han äter under en månad, så skulle de få se båda två så himla bra det skulle bli.
Hej!
Ett blodsocker på 7.4 efter två mackor med startvärde på 5.6 är ju knappast högt, dåligt eller onormalt på något vis? I alla fall inte i min värld som typ 1-diabetiker. Dessa värden får ju även icke-diabetiker efter måltid! Berätta gärna mer. (Slank just in på denna blogg via en googling och har inte koll på bakgrunden. Är det typ 2-diabetes här och vad är isf annorlunda?)
Efter år av försök och aldrig lyckats bli med barn slog det till ordentligt när jag la ner vete och socker, började träna och fick en helt ny livsstil. Nu är jag mamma till 3 pojkar och lycklig, trött och väldigt nöjd..:-)