blodsockermamma.blogg.se

En blogg om blodsocker, low carb, lchf, paleo, inredning och mode!

Vab!

Publicerad 2013-07-31 10:57:00 i Allmänt

Jaha, så idag blev det att vara hemma för vård av barn.
Elliot är febrig och behöver väl mest vila. Oliver får stanna hemma också. Orkar inte åka iväg och lämna honom idag.
Just det, måste fixa med försäkringskassan också. Inte världens enklaste.
 
Blev inte mycket gjort igår kväll. Kollade på Gary Taubes "why we get fat" på crossfits youtube-kanal. Han är lite rolig faktiskt. Hade väldigt svårt för honom i första intervjun som jag nämnt innan. Men man kan ju ändra uppfattning ibland. Det händer inte ofta men nångång är det ju okej.. ;-)
 
Idag går jag runt i min kropps-strumpa. Så läckert!
 
 
Tights och Linne från Gina om jag inte minns helt fel..
 

Vecka 35!

Publicerad 2013-07-30 07:50:00 i Allmänt

Eller om det ska vara exakt, 34+4. Tänk vad fort tiden har gått? Jag lägger ut några egopics på magen så får ni se hur fort det växer.
 
Ser ni blåmärken är det från de blodförtunnande sprutorna som jag måste ta varje kväll. Men jag ska bara ta dom i 2 veckor till! tjoho!
 
 
Min mage är så fruktansvärt blek. Även fast jag smörjt in mig med brun utan sol.. Man ser ju lite skillnad från resten av kroppen om man säger så.
 
 
 
 
 
 
 
 
<

Kläderna idag.

Publicerad 2013-07-29 15:52:02 i Allmänt

Oj oj. Att det är varmt och klibbigt att var gravid nu.. Tog massor av "bra" bilder i morse som jag tänkte använda mig av men de blev alldeles för mörka såg jag sen. Får se hur det går imorgon.
Långklänning som höjst upp en bit till ovanför vaderna av magen från Fillippa K och kofta från H&M. Tror att skärpet är köpt i London. Magen den växer iaf och bebisen verkar må bra där inne. Läste 2 kapitel i boken igår. Vill knappt att den ska ta slut! Får se hur många kapitel det blir ikväll..

Nu verkar det har vänt..

Publicerad 2013-07-28 09:20:08 i Allmänt

för Olivers del. Han är mycket piggare. Men några utslag är fortf kvar.
Jobbigt det där när man inte riktigt vet vad det är som gör barnen sjuka.

Imorgon börjar en ny arbetsvecka iaf.
Då ska jag börja updatera lite bättre också då inte barnen tar upp all min tid.

På kvällarna läser jag Gary Taubes bok. Går knappt att lägga ifrån sig men eftersom jag har barnen runt omkring mig och är väldigt trött om
Kvällarna går det mycket sakta framåt.
Borde ha vant mig vid den typen av läsning nu iofs!


Igår posade både jag och Oliver lite framför kameran..;-)

Semester/vab

Publicerad 2013-07-22 15:57:27 i Allmänt

Barnen är lite sjuka så vi stannade kvar uppe i stugan idag.
Härligt väder för oss som är friska iaf..

Elliot har intagit ryggläge i hammocken och vilar sina små söta fötter på mammamagen. Helt okej för min del..

Lite nytt som jag beställt.

Publicerad 2013-07-21 07:17:00 i Allmänt

Beställde 2 nya böcker eftersom jag är klar med de andra 3. Fast jag skulle ha det på min "semester" så har det fått bli kvällslektyr ist. Finns ju inget att kolla på om kvällarna på tv endå. Så jag läser och min man han spelar hockey på sin xbox. Funkar helt okej. Ibland har jag högläsning med något jag tycker att han ska veta om. Inte för att jag vet om det fastnar eller inte. Men det är värt ett försök. Första boken:
 
 
 
Såg en intervju med honom i veckan på youtube av Andreas Eenfeldt. Först tyckte jag att han var lite ... konstig? Väldigt amerikansk, "all over the place" Men ger man honom en chans så är han väldigt smart och tillslut blir de där egenheterna väldigt roligt att titta på. Jag tycker dessutom att han är väldigt lik Owen Wilson. Både till talet och utseendet. :-)
Här är intervjun för den som är intresserad:
 
http://www.youtube.com/watch?v=l59YyXpCT1M
 
 
 
Andra boken är den här:
 
 
Är väl en del i det hela sammanhanget med lchf och kolhydrtaer som jag inte riktigt fått ihop eller kan förklara än.,
Varför behöver man "kolhydrat-ladda" exempelvis? Hoppas att få svar genom att läsa denna boken.
 

Prickigt..

Publicerad 2013-07-20 07:06:00 i Allmänt

Min fina klänning som jag haft genom alla graviditeter. Och även efter är en klänning från h&m. Faktiskt så är det en mammaklänning men den har en tendens att bli vääääldigt kort när magen växer. Helst hade jag velat ha den lite längre bara så man inte behöver tights eller strumpbyxor under.

Livsmedelsverket nya rekommendationer kom ut igår!

Publicerad 2013-07-19 09:01:00 i Allmänt

Än så länge är de inte satt i sten. Men det är ju deras rekommendationer inför 2013.
 
MEN under 2012 gick livsmedelsverket ut med följande:
 ”Några särskilda rekommendationer för av det totala intaget av kolhydrater och fett ges inte i NNR 2012″.
2004 var senast de gjorde en updatering och nyheten för 2012 var att:
 
Råd om mängd kolhydrater och fett skulle tas bort! Det fanns nämligen inga vetenskapliga skäl att ge sådana råd.
Läs mer hos kostdoktorn:http://www.kostdoktorn.se/efter-lobbyism-livsmedelsverkets-kostrad-nastan-oforandrade
 
Så hur trovärdigt är det då att följa tex viktväktarna?
 
 
Det finns ett bra utbud av ViktVäktarna produkter i butik. Produkterna är framtagna och anpassade för att underlätta för dem som följer programmet från ViktVäktarna, eller som i allmänhet vill göra ett sundare val av mat.
ViktVäktarna produkter kan med fördel avnjutas som en del i en näringsmässigt balanserad kosthållning. Upptäck fördelarna och gör bättre val av produkter som kan passa in i vardagen.
 
Att alla ViktVäktarna produkter tillverkas av kvalitetsmedvetna producenter och är smaktestade innebär att den som vill gå ned i vikt slipper kompromissa med smaken. Kvalitetskontrollen är rigorös. ViktVäktarna produkter är väl anpassade till filosofin och kostprogrammet.
 
Produktkvaliteten och anpassningen görs utefter protein, fiber, kolhydrater och fett.
 
ViktVäktarna följer livsmedelsverkets näringsrekommendationer för alla ingredienser i produkten.
 
Som medlem hos ViktVäktarna äter du helt vanlig mat som är balanserad både närings- och energi mässigt. Maten du äter har i programmet ett givet ProPoints värde som bestäms av matens näringsinnehåll. För att minska i vikt bör du hålla dig inom ett givet ProPoints våra produkter är därför tydligt märkta med ProPoints värdet.
 
 
 
källa: http://www.viktvaktarna.se/food/fdb/CategoryShowcase.aspx?gcmspid=1037042&gcmscid=1037102

Korv storganoff gjord av mannen igen.

Publicerad 2013-07-18 10:04:00 i Lchf

Och denna gången hade jag städat bort all ris och pasta så han var tvungen att koka blomkål till oss alla..Och inte har jag tänkt fylla på lagret med pasta heller, konstigt innan var vi helt beroende av att ha pasta i den lådan. Alla möjliga sorter + makaroner. Sen jag städade ur ser den lådan så tom och ledsen ut.Får fylla upp med annat snart. Men svårt att komma på vad..?

Bonjour!

Publicerad 2013-07-18 07:02:13 i Allmänt

Vilken arbetsdag jag hade igår! Ett långpass utan dess like, för en gravid trött kvinna då alltså. Kom till jobbet 7,30 och fick jobba till 18,00. Sånt tar hårt. Jag är fortfarande väldigt trött. Fattade ingenitng när klockan ringde i morse. Men nu ska jag snart börja jobba igen. Jobbar 7-10 idag sen ultraljud och sen ska vi upp till stugan. Ska bli så härligt och få bada lite! Klänningen är en vanlig klänning från h&m som jag chansade lite på. Men den var tillräckligt lång och gick ner över rumpan!

Idag behövs det lite pepp!

Publicerad 2013-07-17 08:41:00 i Allmänt

Usch för barnmorskan igår.
Hon gjorde mig riktigt depp där ett tag. Sånt där tar alltid väldigt hårt på mig. När man ska klanka ner på någons vikt eller utseende på det där sättet.
 
För mig är det helt obegripligt hur man kan "räkna ut" att precis alla gravida endast ska gå upp 12 kg under en hel graviditet? Nåt kilo för moderkakan, nåt för vattnet, nåt för brösten som växer, nåt för blodmängden i kroppen och sen för bebisen också. Men det finns ju inte en chans att detta stämmer på alla? Alla barn väger ju olika när de föds, även om de föds vid samma tillfälle så finns det ju inte en bebis som väger exakt som den andra?
 
Måste varit en väldigt föråldrad barnmorska för med min ordinarie, (som för övrigt är världens bästa) har aldrig någonsin nämnt att jag ska akta mig för vikten innan. Och då har jag haft henne genom alla mina 13 graviditeter.
 
Egentligen är det väl bara 5 av dom som det skulle ha kommit upp på tal men endå, aldrig. Hon har inte ens bett mig väga mig vid våra kontroller.
 
Dessutom, med Elliot gick jag upp 25 kilo! och inte ett ljud från någon. Jag förespråkar naturligtvis inte att man ska gå upp så pass mycket som jag gjort innan. Men från 20-25 kilo till gårdagens ynka 9 kilo. Då blir jag mörkrädd, jag trodde nästan att jag varit duktig denna gången?
 
 
 
Oliver gillade verkligen min nya fjärrutlösare. Han sprang omkring och skrattade och pekade mot blixten. Sen frågade han vad jag gjorde och när jag sa att jag skulle ta kort på magen så började han som synes på bilden att leta efter bebisen.
 
Nisse har han döpt den till. Vet inte varifrån han fått det.
 
 
 

Så har mamman lyckats!

Publicerad 2013-07-16 18:27:00 i Allmänt

Nu har jag fått både kameran och fjärrutlösaren att fungera! Tjoho! Jag vet inte ens vad jag gjorde för fel. helt plötsligt fungerar det bara. Så nu blir det lite mer kvalitet i bilderna.. Idag var jag hos barnmorskan. Vecka 32 och följande gjordes, kollade: blodsocker: 4,8 mmol Järnvärdet: OK, behöver inte extra i form av tabletter, skönt! Mått på magen: 30, antar att det är i cm? Vikt: 69kg... Här poängterade barnmorskan att man ska helst bara gå upp mellan 9-12kg under hela graviditeten. Jag har alltså gått upp 9kg och på henne lät det som om jag väger mycket?! Jag vägde 73 på INSKRIVNINGEN med Elliot. På torsdag ska jag på nytt ultraljud får kolla med läkaren då vad hon tycker om vikten. Bilder från efter besöket idag.
 
 

en dagens..

Publicerad 2013-07-15 12:11:55 i Allmänt

mer mäktar jag inte med mellan alla förvärkar.. Blått linne och beiga byxor som har varit med innan i bloggen. Allt från h&m. Även skorna.

Dvärgvete och lchf

Publicerad 2013-07-13 11:27:36 i diabetes

Sen jag började läsa "brödberoende" har jag lärt mig något nytt.Nämligen att det vete som vi äter idag är utvunnet ur det "nya" Dvärgvetet.Detta nya vete togs fram för världshungern på 1980-talet.Det är genmodifierat och framtaget för att vetet från början växte sig för högt och dessutom är det ändrat så det klarar av fukt, angrepp och mögel bättre. En produkt som är lättare att odla hel enkelt. Vem säger nej till det när vi ska lösa världshungern?Forskaren som gjorde detta fick även Nobelpris.Så att säga såhär "men bröd och pasta har vi ätit i alla tider och et har inte gjort oss feta innan". Helt korrekt.Men då handlade det inte om det nya dvärgvetet.Idag äter vi denna stärkelse i nästan allt. Till frukost lunch och middag sätter vi oss någonting som faktiskt inte ens har genomgått tester efter genmodifiering. Våra föräldrar och även vi är testgenerationen.Och hur ser det ut idag då?Diabetes och glutenintolerans skjuter i höjden. När du har diabetes rekommenderas du även att äta kolhyrdtarer för att detta är fettsnålt.När man vet fakta, hur får man ihop denna ekvationen?
Ska vi behöva vara så rädda för fett?Ren mat med hög fetthalt. Är det verkligen farligt? Som lchf anhängare så tycker jag att det ofta förekommer missförstånd. Just förkortningen som betyder "low Carb high fat" sätter igång varenda människa.Low carb brukar gå bra men orden high fat är inte bra. Vi har fått lära oss sen sent 80-tal att fett ska undvikas till varje pris. Skär bort fettkanten på köttet, dra bort skinnet från kycklingen, använd margarin och drick lätt- produkter.Så om jag säger att "high fat" för mig är att äta skinnet på kycklingen, äta smör ist för margarin och dricka RÖD mjölk. Känns det så konstigt då?Jag lägger inte ett lager smör EXTRA på det jag äter och jag trycker inte i mig majonnäs bara för jag äter den feta sorten ist för att välja light eller lätt.För att få i sig high fat behöver jag inte anstränga mig mer som många tror. Jag köper bara det som är naturligt.Om vi ska ta en fet men naturlig måltid för mig med en grillad kyckling så har vi oftast stekta grönsaker till, stekta i olivolja eller smör och med kryddor.Vi har även en kall sallad med ruccola, soltorkade tomater, ost och oliver.Ibland har vi en krämig bearnaise till men oftast inte. Så vad känns farligt i den måltiden?Att vi uteslutit ris som jag vet att många skulle ha haft eller att vi tillsatt ost i salladen? Kanske har en fet sås till ibland?För att diskutera lchf med någon som reagerar så starkt som människor oftast gör har jag oftast dragit mig undan eller sagt att jag nog inte äter lchf utan mer äter åt GI-hållet.Men nu börjar jag få mer kött på benen och känner att jag skulle klara ut en diskussion i ämnet. För det vanligaste är ju att folk går i taket när man ska utelämna pasta.Herregud, rör inte vår pasta som vi ätit i flera generationer. Och som dessutom är så bekvämt att tillaga..

Inte så pigg idag.

Publicerad 2013-07-12 17:55:31 i Dagens

Dagen började jättebra. Skönt väder och after work att se fram emot. Sen efter frukosten på jobbet. Vid ca 9:30 började en molande värk komma och gå. Vid 10:30 var jag tvungen att gå till ett av våra vilorum och ligga på sidan och bara pusta. Efter en kvart kände jag mig dum och gick och satte mig för att jobba.
Men det tog kanske 5 min sen var jag helt svettig av alla värkar.
Sen åkte jag iväg för lunch med barnen och Jimmy. Trodde att det kanske skulle bli bättre om jag kom ifrån stressen på jobbet.
Men det kändes bara som om
Det blev värre.
Nu är jag hemma och tar det lugnt iaf.
Fått några Alvedon och är beordrad vila från förlossningen.
Får vi se hur denna dagen slutar!

Igår fick jag min lilla, med betoning på lilla klänning från h&m.
Trodde kanske att det skulle gå även om det inte är en gravidklänning.
Men eh, nej.
Får bli efter förlossningen kanske. Hihi.

En dagens.

Publicerad 2013-07-11 14:35:00 i Allmänt

Jag trodde att jag skulle känna mig jättepigg idag när jag endå sov mer inatt. Men det tar på krafterna även om man bara är upp 2 ggr och kissar ist för 4-5. Kläderna idag är från h&m och gina tricot. Klänning från hm i stark rosa, fast på bilden ser jag att den ser ut att vara någon form av neon-orange! Leggings från gina och skor från converse. Halsbandet är egentligen ett sånt där långt som man ska ha dinglandes på magen men jag blir så irriterad av det så jag har snört ihop det några varv ist. Från oxxo.
Magen på denna bilden är helt sne, sådär har han legat i magen ett tag idag. Sover väl så gott så det är dumt att röra på sig..

Så trött man kan vara!

Publicerad 2013-07-11 07:50:00 i Recept

Igår orkade jag inte med någonting alls.
Jag var på jobbet. Men mest som en zombie. Tror jag sov högst 3 timmar nämligen. Så igår somnade jag i soffan framför barnprogrammen och sen gick jag och la mig.
Fanns inget roligt att rapportera där inte!


I förrgår gjorde jag kokostoppar iaf.
Jimmy stod ute och grillade så jag plockjade fram de ingredienser som jag hade tänkt använda.
Kokos, ägg,smör,vaniljpulver

Rörde i ett ägg i den kokosen jag hade, lite nallat från en helt ny så det var väl 175 gram i kanske
Smälte 50 gram smör och hällde i.
Rörde runt allt med lite vaniljpulver.
Sen lät jag det stå att svälla en stund.

Konsistensen var lite smulig så jag tog 2 skedar och klickade ut på plåten.
Sen fick de gräddas i ugnen på 175 grader i ca 15 min.

Idag, bara 2 dagar senare har jag tänkt smälta lite choklad och ringla över dom också. Så bild kommer!

Gallsten med lchf, eller?

Publicerad 2013-07-09 17:55:00 i Allmänt

Lågkaloridiet kan göra dig sjuk

Kalorifattiga dieten VLCD ökar risken för gallstensbesvär.

Det visar en svensk studie.

– Risken för gallsten bör också vägas mot skyddande effekter av viktnedgång, säger forskaren Johan Sundström vid Institutionen för medicinska vetenskaper, Uppsala universitet till Upsala Nya Tidning.

 
Fakta

VLCD-dieten

Engelsk förkortning för ”very low calorie diet”.

För att kallas för VLCD får måltidsprodukter för viktnedgång inte ge mer energi än högst 800 kilokalorier per dag.

Livsmedelsverket godkänner VLCD-produkter som säljs i Sverige.

En vuxen persons energibehov är cirka 2 000 till 2 500 kilokalorier per dag.

 

(Källa: UNT)

De över 6000 deltagarna i studien provade olika viktminskningsprogram. Hälften av deltagarna inledde med en extremt kalorifattig diet, VLCD, och den andra hälften med lite fler kalorier, LCD.

Tvingades operera

När studien avslutades efter ett år hade deltagarna som gick på den extremt kalorifattiga dieten gått ner i genomsnitt elva kilo. Vilket var tre kilo mer än de som åt lite mer kalorier.

Men utöver att vara lättare på vågen fick VLCD-följarna också en ökad risk för gallstensbesvär.

Under året som som gick fick 62 personer söka vård för gallstensanfall och 38 tvingades till operation.

Mer än tre fjärdedelar av de som fick problem följde VLCD-dieten. 

– Risken för gallsten bör också vägas mot skyddande effekter av viktnedgång mot andra sjukdomar, till exempel hjärt-kärlsjukdomar. Den skyddseffekten är okänd hos kommersiella viktminskningsprogram, men vi håller på med sådan forskning nu, säger Johan Sundström till UNT.

Avråder inte

Och forskarna såg att risken för gallsten ökade lika mycket för dem som tidigare haft gallstensanfall som för deltagare som aldrig haft det.

– Så det är inte troligt att det skulle hjälpa att avråda dem som tidigare haft gallsten från VLCD, säger Johan Sundström till UNT.

Studien som han och hans forskarkollegor har gjort vid Karolinska institutet och Uppsala universitet har publicerats i International Journal of Obesity.

 källa: Aftonbladet, http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17101455.ab

 

 

 

 

 

Det här gör mig mest upprörd:

"Livsmedelsverket godkänner VLCD-produkter som säljs i Sverige."

Men det är inget konstigt där. bara det inte innehåller för mycket fett så är det bara att köra på.

En dagens och molande värkar.

Publicerad 2013-07-09 13:41:00 i Dagens

Idag sitter jag på helspänn. Igår började det med lite molande värk, typ mensvärk. Idag har det blivit lite intensivare.
Blir helt hypad av detta.
Är ju bara i vecka 32 än så länge så det är inte dags riktigt än ju!
 
I morse studsade jag upp och gillade inte alls det jag hade lagt fram tills idag. så jag började riva efter något annat.
Kjolen är från H&M och toppen från Odd Molly.
Det är inte mammakläder och nu känner jag hur det stretar emot lite väl mycket kanske, och toppen går inte hela vägen över magen heller.
Ja ja. Det fick bli såhär idag..
 

En sen dagens..

Publicerad 2013-07-08 20:52:38 i Dagens

Innan jag lägger mig så kikar jag in snabbt här och bjuder på en dagens.

Idag hade jag marinblått linne till min fina lyle & scott kjol i vitt med marinblå ränder.
Jag hade inte tänkt att ha någon tröja till idag för det skulle bli så varmt men eftersom det är så kallt inne på jobbet tog jag med mig den senaste koftan som jag köpte på gekås.
Helt värdelös kvalitet. Man ska inte köpa kläder till sig själv där..

Hur reagerar mitt blodsocker?

Publicerad 2013-07-08 08:24:00 i Allmänt

I torsdags fick jag hem mitt lilla kit med test för blodsockret. Först i fredagskväll testade vi lite hur den fungerar. Vi gjorde lite fel, testade precis efter måltid. Jag hade då ett värde på 5,4. Sen läste vi på lite mer och såg att man ska vänta 2 tim efter måltid för att kunna se en ordentlig stegring. Så på morgonen åt vi alla olika frukostar. Jag åt, grekisk youghurt med smultron, blåbär, jordgubbar och vaniljpulver. Vatten att dricka och mina vitaminer Jimmy åt, macka och kaffe med socker och mjölk Pappa åt, macka, kaffe med socker och äppeljuice till sina piller. Mitt utslag låg på 6,4 Jimmy på 5,8 och min fars på 8,9 Både jimmy och jag låg på normalt värde som man ska ha. Min far ligger på gränsen till diabetes och då tar han endå blodsockersänkande medicin för sin Diabetes typ-2. Men han följer ju rekomendationerna som han fått. Mackor och juice. Han har socker i kaffet men det har de inte kommenterat. Denna veckan ska min pappa äta mer strikt och utesluta juice och mackor till frukost så ska vi se om det gett något resultat i slutet på veckan. Så nu måste jag in och beställa fler mätstickor. Fick bara med 10st i startkitet!
Blodsockrer är riktigt roligt att mäta. Särskilt när man äter som mig och undviker kolhydrater. Minsta lilla kolhydrat man äter gör att blodsockret stiger och kollar man inte upp vet man ju inte av vad. Startkitet finns att beställa här: http://shop.menarinidiagnostics.se/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=28&virtuemart_category_id=1&Itemid=142

Lata dagar i stugan..

Publicerad 2013-07-07 09:43:23 i Allmänt

Väldigt lata härliga dagar här uppe i stugan.

Vi gör inte mycket, badar, äter leker med barnen. Det jag orkar med iaf. Men idag är jag så mycket bättre! Väntar på att mina smaklökar ska vakna bara. Har inte känt doft och smak på väldigt länge nu.. Vilket jag hatar, är livrädd varje gång att jag inte ska få tillbaka varken doft eller smak..


I eftermiddag ska jag ge mig på att baka mazariner med lchf recept.
Eftersom det vanligtvis är mandelmassa så kan det ju inte bli så mycket sämre smak med mandelmjöl och smör ist.

Om jag bakar återkommer jag med recept såklart..

Nu, dags för ett dopp i bubbelpoolen..

Ofrivillig barnlöshet..

Publicerad 2013-07-06 10:55:00 i Allmänt

 

Jag är gravid med mitt 3 barn idag, redan i 8 mån. Men jag har varit gravid hela 13 ggr. Mitt senaste missfall hade jag i vecka 17 men som oftast hade jag missfall i vecka 5-7.

Vi har gjort utredningar min man och jag men vi har inte hittat någonting. Som vi kämpat! Och som jag gick upp i vikt av detta. Så fort jag blir gravid har jag alltid skjutit iväg i vikten och när vi försökte med barn nr 2 orkade jag inte ta tag i träning mellan varje varv. Dels för att man ska ”blöda ut” och dels för att jag nästan blev apatisk av allt som hände. Jag sket verkligen i vilket. När jag var på inskrivningen för mitt andra barn vägde jag 73 kg. Det väger jag inte ens idag och då är jag höggravid.(jag väger 70kg just nu)

 

Iaf. Utredning efter utredning, inga resultat på nån av oss. Däremot skulle vi få testa att ta blodförtunnande nästa gång jag blev gravid. Den gången gick det och jag gick till vecka 36+1 med mitt andra barn.

På förlossningen vägde jag 89kg.

Undertiden som jag var gravid hände det något konstigt på jobbet. Folk började bli så hurtiga och tränade som tokar. De började även räkna kalorier och kunde därför dricka mycket lightläsk, redbull och även äta godisar, 5 om dagen var okej bara man höll sig till det.  Jag har alltid varit extremt emot lightprodukter och även känt att räkna kalorier inte kan vara någon bra idé.  Däremot så började min kollega som sitter bredvid mig med lchf. Jag var emot detta också. ”tänk på ditt kolesterol, för mycket rött kött är inte bra, hjärnan behöver kolhydrater”

Hon gav det 1 månad. Hon gick ner 1 kg i vikt men man såg hur kroppsformen på henne förändrades. Extremdiet kallade jag det.

Men så efter förlossningen galen som jag är i ost så vräkte jag i mig brie och andra feta dessertostar. Och så tänkte jag, jag ska också ge detta en chans.

Jag gick ner 31 kg! det tog ungefär 8 månader och jag lät det ta den tiden.

Undertiden började jag läsa på mer och mer. Jag följde olika bloggar för att få tips på mat.

Sen började jag träna. Jag gick på gruppträning och sprang innan träningen på löpband. Jag gick inte ner mer men magen försvann helt och jag var för första gången i mitt liv äntligen helt platt om magen!

Efter jul-uppehållet hade jag gått upp 2 kg, nu ställde jag undan vågen och tänkte att nu skiter jag i våg och vikt, min allmänna hälsa är bättre att fokusera på. Jag tränar så mycket och tycker det är så roligt så det här kommer gå bra.

Men jag märkte hur mina muskler i magen blev sämre, så jag tränade hårdare. Gjorde plankan om kvällarna, situps fick jag lära mig att man inte ska göra som nybliven mamma.

Jag ställde fram vågen igen, + 3 kg! Vad höll på att hända?

Jag hade tillåtit mig lite mer kolhydrater. Vi åt pasta på lördagskvällar tex. Nu blev det stopp med detta. Strikt lchf kost åkte på igen. Efter 2 månader hade jag gått ner 1,5-2 kg.

Magen putade ut igen. Vad gjorde jag för fel?!

 

Nu är vi i mitten på februari. Mensen var lite sen och eftersom vi kämpat som vi gjort hade jag både ägglossningstest och graviditetstest i överflöd. Jag tog ett graviditetstest. Positivt.

Jag var helt i chock, sen ringde jag min man i fruktan. Vad skulle han säga? Jo vi skulle göra abort. Min kropp och själ hade gått igenom för mycket för detta. Men vi resonerade lite så att undertiden som vi väntade på tiden på sjukhuset att få göra abort skulle jag säkert få missfall endå. Vi trodde att jag precis blivit gravid.

Nu kände jag även av alla symptom. Jag mådde ju illa konstant. Jag kände mig svullen.

 

Början på mars var vi inne på sjukhuset. De frågade vilken vecka jag var i, 3-4 kanske 5 sa jag då. För att veta vilken sorts abort vi skulle göra så skulle jag göra ultraljud. Det här hade vi fruktat för jag hade sagt till min man att ser jag ett hjärta finns det ingen chans att jag gör abort. Men i vecka 3-4-5 ser man oftast bara en hinnsäck sa doktorn så vi behöver inte vara oroliga för detta.

Doktorn kände och klämde först och gav mig en konstig blick. Sen gjorde vi ultraljudet. Jag var i vecka 12 och hjärtat slog och den levde där inne!

 

Fanns ingen chans att vi kunde göra abort nu. Vi grät båda. Förmodligen av chocken. En sån här graviditet hade vi inte varit med om innan. När allting fungerat?

 

Jag förstod direkt efter detta och vi landat i allt att självklart hade min förändrade kost med detta att göra!

 Jag hade ju stridit helt mot livsmedelsverkets rekommendationer. Ätit mer fisk än någonsin mer hälsosamma fetter. Slutat helt med margarin och lättprodukter(har aldrig använt light men lätt trodde jag var bättre)

 

Kunde kosten och min vikt ha spelat in? Jag är helt säker på detta. Eftersom det är första gången som jag är gravid utan hjälpmedel från första början!

 

Hur dumt?

Publicerad 2013-07-05 11:30:00 i Artiklar

”Sockerlöst matsnobberi en uppvisning för vuxna”

Krönika: Sara Milstead om generationen som äter för att glänsa - inte för att de måste

 

Jonas Bergqvist har dukat upp ett sockerfritt barnkalas.

Jag betvivlar inte alls att barnen blev måttligt hysteriska av den ekologiska tomatpurén presenterad i vita skålar (vem hade gått i gång på det liksom), men känslan av att det hela rör sig om en uppvisning riktad mot andra vuxna – snarare än om att ge barnen en schysst fest – vill inte släppa taget.

 

För låt oss vara ärliga – den organiskt framtagna purén har ingen som helst betydelse för barnens hälsa i ett kort eller långt perspektiv (ekologiska produkter är för övrigt inte överlägsna andra sett till hälsoaspekter, men det är en sanning som de flesta eko-religiösa blundar för). En tårta gör inte heller till eller från, om man antar att barnen inte firar födelsedagar varenda kalenderdag. Och att barn blir chockade av socker är en sedan länge av forskare avfärdad myt.

 

Men det som däremot kan följa med de unga i framtiden är detta värderande av mat som vår samtid ägnar sig åt.

Finmat och fulmat, finätande och fulätande.

Rawfood-bollar och hemlagad sushi ger guldstjärnor på den sociala skalan, ketchup och vitt bröd avdrag. Fast inte på BMI-skalan, märk väl.

På 70-talet var käk lika med makaroner, nattkorv, Skogaholm och O’boy, den skitigaste av fulmat.

Ändå bar människor storlek 36 på sina utåtsvängda jeans och var smala som stuprör.

Hur många skulle glida ner i sina gamla tjafs i dag?

 

Claude Marcus, professor vid överviktsenheten på Huddinge, sa en gång att mat ska vara tråkig. Då äter vi som vi gjorde på 70-talet. Alltså för att vi måste, inte för att njuta, glänsa, statuera exempel och för att vi inte kommer på något bättre att göra.

Jag tror att många unga i den sockerlösa matsnobbsgenerationen kommer att få viktproblem.

 

 

 

Här är Jonas barnkalas för sin dotter som hon reagerar så starkt på:

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article17064070.ab

 

Jag har nog ALDRIG hört en människa reagera så starkt på att man inte ger sina barn socker?

Min stora pojk har aldrig varit speciellt intresserad av godis. Dels för att vi inte gett honom något men oftast har ju godiset en speciellt form. Tex Ahlgrens bilar, då lekar han med dessa bilar ist för att äta dom. Förra julen hade vi en chokladkalender till jul för att vara "snälla".

Vi fick tvinga i honom chokladen gråtandes för han ville verkligen inte smaka! han ville öppna luckan och sen öppna själva förpackningen som chokladen låg i, sen fick vi resten.

Av mormor får han kinderägg. Han krossar chokladen och lämnar den för det är leksaken han vill åt.

 

Idag är jag väldigt glad för detta. Skönt att slippa ha ett barn som konstant tjatar om godis. Men när jag berättar detta för kompisar eller på jobbet så tycker de synd om honom. "Stackarn som inte får något godis"

Ja väldigt synd att han förmodligen kommer undvika diabetes under hela sitt liv ist för att bygga upp den...!

 

Så visst vi har fått reaktioner vi med. MEn långt ifrån så dumt som från denna idiotiska människan i aftonbladet.

 

Bon Matin!

Publicerad 2013-07-05 08:01:02 i boktips

Idag känner jag mig lite piggare!
Fortf ont i halsen och snorig dock. Men är det såhär så går bog dagen fort idag.

Läste klart boken igår. Har ju sparat så mycket jag kan.. Men nu får jag börja på "bröd beroende" ist. Ska bli mycket intressant. Jag läser ju om exakt samma saker men skrivna av helt olika personer med olika bakgrund och yrken.
Konstigt nog kommer alla fram till samma sak..
Att vi ska skippa kolhydrater och på detta sättet leva ett hälsosammare liv!Min kamera är nu äntligen laddad där hemma! Men nu fungerar ju inte fjärrutlösaren bara för det.
När ska jag få lite flyt?

Fick bli mobilbilder från toaletten på jobbet idag bara för det.

Jag är sjuk.

Publicerad 2013-07-04 11:53:29 i boktips

Därför blir det inte så mycket updaterat tyvärr.
Dessutom sitter jag plikttroget på jobbet!
Ångrade mig direkt när jag satte mig här. Men nu är det snart helg. Måste klara av det och slippa en karensdag!

Syns på bilden hur sliten jag är va?
Fy vad hemskt det är med en simpel liten förkylning när man är gravid!

Kvällsmaten igår.

Publicerad 2013-07-03 09:04:00 i Allmänt

Igår gjorde vi pannbiffar med blomkål och gräddsås.
Jättegott och vi blev supermätta. Hade även konserverade bönor och ärtor och morötter till och även en ny lingonsylt från ica som är sockerfri men sötad med Stevia.
 
Enkla lchfbiffar:
500 gram Köttfärs
2 msk creme fraiche
1 lök
1 ägg
salt och peppar
 
1 pkt grädde
soya
buljong
 
Biffar:
1. Hacka löken grovt lägg i en skål med ägg, cremefraiche och salt och peppar. Mixa detta till en "smoothie" liknande konsistens och blanda ihop detta med köttfärsen.
2. Klicka ut i pannan och stek dom gyllenbruna,
3. Ta upp biffarna allt eftersom och lägg i en form som får sta i ugnen medans man gör såsen.
 
Sås:
Tillsätt grädden och buljongtärning i pannan och låt koka upp. För att slippa att tillsätta mjöl eller liknande för att få såsen tjock får den stå och småputtra en stund. gärna 10 min.
Tillsätt soya för färg men även lite smak.
 
Et Voila..!
 

Bonjour!

Publicerad 2013-07-02 14:14:00 i Lchf

Idag har det varit en stressig dag på jobbet!
än så länge då, halva dagen är ju fortf kvar tyvärr.
 
 
Igår blev jag nästan klar med boken. Den är så bra så jag läser extra noga och långsamt nu för att ta till mig allt och inte bara jäkta mig igenom den.
Har ni inte läst den så börja nu! Allt man tror att man vet om kost och hälsa blir helt omvänt.
 
Kolhydrater i form av  godis, läsk, öl och vitt mjöl är verkligen skadligt för kroppen.
Vi tror att vi klarar av så mycket bara för att vi inte går upp i vikt. Vi räknar kalorier och tror blint på att kroppen är som en motor, bensin in och bensin ut. Men smala personer får också diabetes. T ex min pappa. han är lång och smal och har nu diabetes typ -2. Han har kunnat äta "vad han vill"  under hela sin livsstil. Men nu tog det helt enkelt stopp.
Varför tänker vi inte på blodet när vi äter allt sött och alla kolhydrater. Vi vet att vi mår bättre av långsamma kolhydrater. Men vi struntar nästan i det för GI är en form av diet. Och dieter ska man akta sig för.
Lchf är ännu värre enligt vissa. För då äter vi inga kolhydrater, trots att det heter Low carb och inte no carb. Fettet är också livsfarligt. Det har vi lärt oss eftersom kolesterol är något farligt.
 
Också en myt. Googla det om du inte tror mig.
 
Naturligt fett och då menar jag såklart smör är inte farligt för kroppen, margarin däremot. Äckligt och livsfarligt för kroppen. Vill vi verkligen få i oss samma komponenter som man använder för att tillverka målarfärg?
 
Bara för man äter lchf äter vi inte enbart fet mat i form av fet sås,dip,smör m.m. Det finns så mycket mer man an äta och äter man mycket fett så går det bra. Oftast behöver man äta extra mycket fett i början för att känna mättnad. Men mest äter vi faktiskt grönsaker och mycket fisk. När vi plockar bort kolhydrater i form av pasta,ris och potatis och ersätter det med  tex blomkål och broccoli ser tallriken mycket mer inbjudande ut. Vi har mer färg och smak i vår mat!
 
Forskningen går vidare som tur är och fler och fler studier visar att vi ska undvika vitt socker och vitt mjöl.
 
 
 
 
 
 

En dagens!

Publicerad 2013-07-02 11:20:38 i Dagens

 
Allt från H&M, förutom smycken då.
Det är från Efva Attling, om det nu går att se nåt av det..
 
 

Grilla ikväll?

Publicerad 2013-07-01 15:02:00 i Dagens

 
 
Vi har bestämt att vi ska grilla ikväll. Måste bara komma på vad också.
Funderar på fläskfile och grönsaksspett. Kanske göra nån sås på Creme fraiche, majonäs, basilika och persilja.
Brukar göra den såsen och hittills har jag bara hört hur folk tycker om den. Även barn. Och den är ju så lätt att göra.
 
Hälften creme fraiche och hälften majonäs
Färsk basilikia, klipp ner den och även lite persilja.
Salta med trocomoare.
Färdigt!
 
 
Lite ost är ju väldigt gott att grilla också men den varianten som jag gillar, helt utan fårmjölk i gör sig nästan bäst stekt faktiskt. Jag pratar om Halloumi såklart. Sen finns det en mildare variant som heter grilloumi. Men den jag gillar heter bara grillost. inget oumi i den..;-)
 
 
 
Dagens blev ett hopplock igår när jag var trött och inte alls intresserad av kläder.
 
Rosa linne från miss sixty, kofta från gekås och byxor från H&M. Byxor och kofta är gravidkläder. resten är mina vanliga kläder som jag töjjer ut lite bara..
 
 

Lunch på sibylla!

Publicerad 2013-07-01 12:20:21 i Allmänt

Tänkte visa en bild på min lunch från sibylla idag.
Sådär gör jag för att få den lchf. Bort med pommes och extra sallad ist.
Nu kan jag inte gå ner på den nivån att jag kollar om de har socker i såsen m.m.
Så strikt behöver jag inte vara men med det sagt tycker jag att det är helt åt skogen att det ens ska finnas med socker i salta såser,diper m.m.
 
 

Blodsockermätare

Publicerad 2013-07-01 10:00:00 i Nytt

Idag har jag beställt dessa snygga saker. Så kan jag hålla reda på mitt blodsocker hemma. Mycket smidigt och jag tänker dessutom bevisa för min far vilken diet som är bäst för diabetiker. Inte kolhydratrikt för att undvika fett och äta 10 olika piller för att hålla det på en bra nivå.
Han tror såklart på sin läkare. Men även läkare kan ha fel, särskilt när man rekommenderar den kost som de gör idag.
 
 

Om

Min profilbild

Annie

Efter år av försök och aldrig lyckats bli med barn slog det till ordentligt när jag la ner vete och socker, började träna och fick en helt ny livsstil. Nu är jag mamma till 3 pojkar och lycklig, trött och väldigt nöjd..:-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela